تنظیم قراردادهای کاری و اداری
طبق ماده 7 قانون کار، قرارداد کار توافقی است که به موجب آن، کارگر در قبال انجام کار مشخصی، حقالزحمهای متناسب دریافت میکند. همچنین، در تبصرههای این قانون بیان شده که قراردادها باید در فرم مخصوصی که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تهیه شده است، تنظیم شوند. در صورتی که کارفرما مدت زمان قرارداد را ذکر نکند، قرارداد بهعنوان یک قرارداد دائمی و مستمر تلقی میشود.
قرارداد کار دائم، قرارداد کار موقت، قرارداد کار معین و قرارداد کار پیمانکاری، از انواع قراردادهای کاری هستند که بر اساس شرایط کار، نوع فعالیت و مدت زمان انجام کار بین کارگر و کارفرما منعقد میشوند. هر قرارداد کاری شامل ویژگیهای عوض بودن، رضایی بودن، معین بودن و آمره بودن، میباشد.
مانند هر خرید و فروشی، کارگر نیز در ازای کاری که انجام میدهد، دستمزد دریافت میکند که نشاندهنده اصل «عوض بودن» در قرارداد کار است. همچنین، اصل «رضایی بودن» به این معناست که کارگر و کارفرما میتوانند با توافق یکدیگر، قرارداد کار را منعقد یا فسخ کنند. در کنار این موارد، اصل «معین بودن» بیانگر آن است که قانون برای مواردی مانند حداقل دستمزد، ساعات کار و مرخصی استحقاقی حداقل مشخصی تعیین کرده است. نهایتاً، اصل «آمره بودن» تاکید میکند که نمیتوان در قرارداد کار، شرطی را گنجاند که حق قانونی کارگر، مانند مرخصی استحقاقی، را سلب کند.
تنظیم قراردادی درست و بر اساس قانون کار، مستلزم رعایت اصول قانونی، از جمله تعیین شرایط شفاف کار، حقوق و مزایا، ساعات کاری، مرخصی و تعهدات متقابل کارگر و کارفرما است و باید در چارچوب فرمهای رسمی تهیهشده توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صورت گیرد.
قرارداد کار شفاهی چیست؟
قرارداد کار شفاهی، نوعی قرارداد است که به صورت شفاهی بین کارگر و کارفرما منعقد میشود. از آنجایی که اثبات بسیاری از شرایط و جزئیات در این نوع قراردادها دشوار است، در صورتی که رابطه کارگر و کارفرما به هر طریقی اثبات شود، تمام حقوق و مزایای قانونی کارگر طبق مصوبات قانون کار لحاظ میشود، حتی اگر قرارداد به صورت شفاهی باشد.
به دلیل عدم وجود نسخه کتبی در قراردادهای شفاهی، اثبات شروط و جزئیات آن دشوار است. با این حال، طبق تبصره 2 ماده 7 قانون کار، این نوع قراردادها در حکم قراردادهای دائمی محسوب میشوند. به این معنا که کارگر به عنوان یک کارگر رسمی و دائمی تلقی میشود و هیچ یک از طرفین (کارگر یا کارفرما) حق فسخ یکطرفه قرارداد را ندارند.
به طور کلی، قراردادهای کار شفاهی، بر اساس قوانین مصوب قانون کار، از نظر حقوقی به عنوان قراردادهای دائمی در نظر گرفته میشوند و طرفین ملزم به رعایت مفاد و ضوابط تعیینشده در این قانون هستند.
برای آگاهی از حقوق خود در قرارداد کار شفاهی و نحوه برخورد قانونی با آن، از خدمات مشاوره ثبت گلسار بهرهمند شوید. همچنین، میتوانید از خدمات حسابداری در رشت، ثبت گلسار برای مدیریت بهتر امور مالی و رعایت قوانین استفاده کنید.
شرایط فسخ قرارداد کارمندی و کارگری
فسخ قرارداد کار میتواند به دلایل مختلف و بر اساس شرایط تعیینشده در قانون یا مفاد قرارداد انجام شود. این دلایل ممکن است شامل فوت کارگر در حین کار، از کار افتادگی کارگر یا سایر موارد باشد.
- فوت کارگر در حین کار: در صورت فوت کارگر در حین انجام وظایف کاری، قرارداد به پایان میرسد.
- بازنشستگی کارگر: در صورت بازنشستگی کارگر و طبق مفاد مربوط به بازنشستگی در قرارداد، ممکن است قرارداد فسخ شود.
- از کار افتادگی کارگر: اگر کارگر به دلیل بیماری یا دلایل دیگر از ادامه کار افتاده و نتواند وظایف خود را انجام دهد، این موضوع ممکن است به فسخ قرارداد منجر شود.
- استعفای کارگر: اگر کارگر تصمیم به استعفا از شغل خود گیرد، قرارداد با توافق طرفین فسخ میشود.
- کوتاهی در انجام وظایف و نقص آیین نامههای انضباطی: عدم انجام وظایف به درستی، کوتاهی در انجام وظایف یا نقض آیین نامههای انضباطی میتواند از جمله دلایل فسخ قرارداد باشد.
- فسخ قرارداد بر اساس شرایط تعیین شده در متن قرارداد: اگر موارد خاصی در متن قرارداد برای فسخ آن تعیین شده باشد، این شرایط باید رعایت شود.
- پایان کار در قراردادهای مربوط به کار معین: در قراردادهایی که برای انجام یک پروژه یا کار خاص منعقد شدهاند، با پایان کار، قرارداد به اتمام میرسد.
- انقضای مدت قرارداد کار با مدت موقت و تمدید نشدن صریح یا ضمنی آن: اگر قرارداد به صورت موقت بوده و تمدید نشده باشد، با انقضای مدت معین، قرارداد به پایان میرسد.
عواقب عدم تنظیم قرارداد کاری و اداری
عدم تنظیم قرارداد، میتواند مشکلات بزرگی برای کارفرما ایجاد کند. در صورت ایجاد اختلاف، کارفرما ممکن است نتواند شرایط کاری، وظایف شغلی یا توافقات را اثبات کند. همچنین، بر اساس قوانین کار، تنظیم قرارداد کتبی الزامی است و عدم انجام این کار میتواند منجر به جریمه و برخورد قانونی با کارفرما شود.
عدم وجود قرارداد کتبی باعث کاهش امنیت شغلی برای کارگر میشود و کارفرما میتواند بهراحتی و بدون ارائه دلیل، کارگر را اخراج کند. عدم شفافیت در وظایف و انتظارات نیز ممکن است باعث شود کارگر وظایف بیشتری به عهده گیرد یا شرایط ناعادلانهای به او تحمیل شود. علاوه بر این، نبود قرارداد کتبی موجب کاهش شفافیت در روابط کاری میشود.
تنظیم قرارداد کاری و اداری شفاف و مطابق با قوانین، امری ضروری برای حفظ حقوق و تعهدات متقابل طرفین و پیشگیری از مشکلات آینده است. ثبت گلسار با ارائه خدمات تخصصی در زمینه تنظیم قراردادهای کاری و اداری، به شما کمک میکند تا تمامی مفاد قرارداد بهطور دقیق و قانونی تدوین شود و از هرگونه ابهام یا اختلال در روابط کاری جلوگیری گردد. با اعتماد به تیم حقوقی ثبت گلسار، میتوانید از قراردادهایی که حقوق شما را بهطور کامل محافظت میکند و در آینده موجب بروز اختلافات نشود، بهرهمند شوید.
خدمات ثبت گلسار در خصوص مشاوره و تنظیم قراردادهای کاری و اداری در رشت
تیم ثبت گلسار در رشت با سالها تجربه در زمینه مشاوره و تنظیم قراردادهای کاری و اداری، مشاوره امور حسابداری و ثبت شرکت در رشت، بهخوبی از پیچیدگیها و جزئیات حقوقی مرتبط با این حوزه آگاه است. این تجربه به ما این امکان را میدهد که تمامی مراحل از مشاوره اولیه تا تنظیم و تدوین قراردادهای شفاف و قانونی را با دقت و سرعت برای شما انجام دهیم. کارشناسان حقوقی ما با ارائه مشاوره تخصصی در تمامی مراحل، به شما کمک میکنند تا الزامات قانونی و حقوقی مربوط به قراردادهای کاری و اداری را بهدرستی درک کرده و قراردادهایی را تنظیم کنید که هم منافع شما را حفظ کند و هم از بروز مشکلات حقوقی در آینده جلوگیری نماید.
علاوه بر این، ثبت گلسار در رشت با بهرهگیری از تیم حرفهای و آگاه، خدماتی ارائه میدهد که به شما امکان میدهد تا قراردادهایی شفاف، عادلانه و مطابق با قوانین جاری تنظیم کنید. این خدمات، نهتنها از بروز اختلافات حقوقی و مالی در آینده جلوگیری میکند، بلکه باعث ایجاد اعتماد متقابل در روابط کاری و اداری شما خواهد شد.