ثبت شرکت تعاونی
شرکتهای تعاونی با هدف بهبود وضعیت اقتصادی اعضا و رفع نیازهای مشترک آنها تشکیل میشوند. این شرکتها بر اساس اصل برابری و با مشارکت و اداره اعضای خود فعالیت میکنند و معمولاً مدیریت آنها بهصورت دموکراتیک و توسط خود اعضا انجام میشود.
فرض کنید کارمندان یک کارخانه، نیاز به خرید مایحتاج روزانه مثل مواد غذایی، لوازم منزل یا حتی خودرو دارند. به جای اینکه هر کدام از کارمندان به صورت جداگانه این کالاها را بخرند و ممکن است هزینه بیشتری بدهند، تصمیم میگیرند با هم یک شرکت تعاونی تشکیل دهند و این موضوع اجازه میدهد پس از ثبت شرکت در رشت و طی مراحل بعدی، همه کارمندان عضو میشوند و با خرید عمده کالاها، میتوانند قیمت تمام شده را کاهش دهند و به این ترتیب، همهشان از این کاهش قیمت بهرهمند شوند.
از شرکتهای معروفی که در ایران اقدام به تأسیس تعاونی کردهاند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ایران خودرو: ایران خودرو برای کارکنان خود تعاونیهایی در زمینه تأمین کالا و خدمات مورد نیاز آنها راهاندازی کرده است. تعاونی مصرف کارکنان ایران خودرو از جمله این تعاونیهاست که با هدف تأمین نیازهای مصرفی کارکنان فعالیت میکند.
سایپا: گروه خودروسازی سایپا نیز تعاونیهای مختلفی برای رفاه کارکنان خود ایجاد کرده است. تعاونی مسکن سایپا برای تأمین مسکن کارکنان و تعاونی مصرف سایپا برای عرضه کالاهای مصرفی کارکنان فعالیت میکنند.
شرکت ملی نفت ایران: شرکت ملی نفت ایران دارای تعاونیهایی است که برای ارائه خدمات رفاهی به کارکنان خود تأسیس شدهاند. تعاونیهای مصرف و تعاونیهای مسکن شرکت ملی نفت، نمونههایی از این فعالیتها هستند.
بانکها: بسیاری از بانکها مانند بانک ملی و بانک صادرات، تعاونیهای اعتباری برای کارکنان خود تأسیس کردهاند که به ارائه خدمات وام و اعتبار به اعضا و کارمندان خود میپردازند.
تعاونی فرهنگیان: فرهنگیان در سراسر کشور تعاونیهای متعددی در حوزه مسکن، مصرف و اعتبارات راهاندازی کردهاند که به بهبود شرایط رفاهی معلمان و سایر کارکنان آموزش و پرورش کمک میکنند.
تعاونی مصرف و مسکن بازنشستگان: بسیاری از سازمانهای دولتی و شرکتهای بزرگ مانند تأمین اجتماعی، تعاونیهایی برای بازنشستگان خود تأسیس کردهاند تا نیازهای آنها در حوزه مسکن، مصرف و خدمات رفاهی برآورده شود.
صندوقهای تعاونی اعتباری کارمندان دولت: در بسیاری از ادارات دولتی مانند وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت راه و شهرسازی، تعاونیهای اعتباری و مصرف برای کارکنان تأسیس شده است که به تأمین نیازهای مالی و مصرفی اعضا کمک میکنند.
اهداف اصلی تشکیل شرکتهای تعاونی
طبق ماده 2 قانون تعاونیهای جمهوری اسلامی ایران هدف از تشکیل شرکتهای تعاونی به شرح زیر است:
- یکی از مهمترین اهداف تشکیل شرکتهای تعاونی این است که تا جای ممکن شرایط کار و اشتغال را برای همه فراهم کنند.
- شرکتهای تعاونی برای افرادی که دارای توانایی کاری هستند اما امکانات و ابزار مورد نیاز برای شروع کار را ندارند، فرصتی فراهم میکنند تا با بهرهگیری از حمایت و همکاری سایر اعضای تعاونی، به منابع، ابزار و سرمایه لازم دسترسی پیدا کرده و فعالیت اقتصادی خود را آغاز کنند.
- شرکتهای تعاونی برای جلوگیری از جمع شدن ثروت در دست تعدادی محدود از افراد، شرایطی را ایجاد میکند تا همه افراد از منابع و فرصتها بهرهمند شوند.
- یکی از اهداف تشکیل شرکتهای تعاونی برای محدود کردن قدرت دولت به عنوان کارفرمای همه کارگران و افراد شاغل است. این امر باعث میشود که شرکتها و کارگاهها بتوانند مستقل عمل کنند.
- یکی از ویژگیهای شرکت تعاونی تشویق نیروی کار به مشارکت در تصمیمگیریها و مدیریت است. در این روش، هر فرد از سود و درآمدی که خودش ایجاد کرده است بهرهمند میشود که ایجاد کننده انگیزه برای نیروی کار است.
- شرکتهای تعاونی با هدف بهبود رفاه کارمندان و کاهش هزینهها ایجاد میشوند. همچنین، این تعاونیها با جلوگیری از انحصار و احتکار و عرضه کالاها با قیمتهای مناسب، به توزیع عادلانه منابع و بهبود وضعیت اقتصادی جامعه کمک میکنند.
این موارد در کنار هم باعث میشود که این نوع شرکت جزو خدمات جذاب ثبت شرکت در منطقه آزاد انزلی و سراسر کشور باشد.
مزایای تشکیل شرکت تعاونی در رشت
رشت و استان گیلان دارای پتانسیلهای اجتماعی و اقتصادی ویژهای برای ایجاد و توسعه شرکتهای تعاونی هستند. وجود محصولات بومی متنوع در این استان یکی از دلایل اصلی تشکیل شرکتهای تعاونی در گیلان به شمار میرود.
با تشکیل این نوع شرکتها در شهر رشت میتوان به بهبود وضعیت اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری کمک کرد. شرکتهای تعاونی امکان برخورداری از تسهیلات دولتی را دارند و با توجه به پتانسیل رشد رشت، این تسهیلات بهطور ویژه برای آنها در نظر گرفته میشود. همچنین، دولت با اعطای وامهای کمبهره، ارائه تسهیلات ویژه و در نظر گرفتن معافیتهای مالیاتی، به تقویت کسبوکارهای محلی توجه خاصی دارد.
تعاونیها با تمرکز بر استفاده از محصولات و خدمات بومی، میتوانند به حفظ و تقویت تولیدات محلی رشت کمک کنند. این کار باعث میشود صنایع دستی، محصولات کشاورزی و سایر تولیدات محلی بیشتر مورد توجه قرار گیرند و بازار فروش بهتری برای آنها ایجاد شود.
ثبت شرکت تعاونی در رشت و استان گیلان امر تخصصی است که نیاز به دقت و تجربه دارد. مشاوره با کارشناسان حرفهای میتواند این فرایند را آسانتر کند و احتمال خطا را کاهش دهد.
ثبت گلسار با بهرهگیری از تخصص و تجربه خود، از طریق مشاوره حرفهای به رشد و پیشرفت کسبوکار در تمام امور ثبتی و خدمات حسابداری در رشت به شما کمک میکند.
چرا باید خدمات ثبت شرکت تعاونی را از ثبت گلسار در رشت انتخاب کنید؟
ثبت گلسار با تکیه بر تجربه و تخصص تیمی مجرب، به عنوان یکی از معتبرترین ارائه دهندگان خدمات ثبت شرکت تعاونی در رشت و استان گیلان شناخته میشود.
مراقبت و پشتیبانی حرفهای، قیمتهای مناسب و رقابتی، تعامل و ارتباط موثر میتواند از دیگر دلایلی باشد که میتوان خدمات ثبت گلسار را در رشت انتخاب کرد. همچنین، رضایت مشتریان قبلی گواهی بر کیفیت محصولات و خدمات این شرکت است و ما در تمام مراحل از قوانین انتخاب نام شرکت تا مراحلی همچون حسابداری مالیاتی در رشت و تمام امور اداری کنار شما حضور خواهیم داشت.
سرمایهی شرکتهای تعاونی
بر خلاف شرکتهای سهامی که حداقل سرمایه مشخصی دارند، در مورد شرکتهای تعاونی، این محدودیت وجود ندارد. دلیل این امر، ماهیت مشارکتی و تعاونی این نوع شرکتهاست. در شرکتهای تعاونی، هدف اصلی، تأمین نیازهای مشترک اعضا و بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی آنهاست و نه کسب سود حداکثری.
طبق ماده 29 قانون بخش تعاون اقتصاد ایران، سرمایه شرکتهای تعاونی به چند شکل اصلی تأمین میشود که عبارتند از:
- یکی از روشهای تأمین مالی برای تشکیل این نوع از شرکتها این است که اعضا، بر اساس توان مالی خود، با خرید سهام، سهمی از سرمایه تعاونی را تأمین کنند.
- اعضای شرکت تعاونی با پرداخت حق عضویت به صورت مستمر به تأمین هزینهها و گسترش خدمات کمک میکنند.
- شرکتهای تعاونی بخشی از سود حاصل از فعالیتهای اقتصادی خود را، پس از کسر هزینهها و تعیین سهم سود اعضا، بهعنوان افزایش سرمایه اختصاص میدهند.
- شرکتهای تعاونی برای تأمین مالی خود میتوانند از مؤسسات مالی، بانکها و … وام دریافت کنند.
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت تعاونی در رشت
اساسنامه: اساسنامه تصویب شده توسط اعضا در اولین مجمع عمومی عادی باید به تعداد 4 نسخه تهیه شود.
مجوز اداره تعاون: مجوز ثبت توسط اداره تعاون صادر میشود و این مجوز از طرف وزارت تعاون تأیید میگردد.
دعوتنامه: دعوتنامه برای تشکیل اولین مجمع عمومی عادی باید به تعداد 3 نسخه تهیه شود.
صورتجلسه: صورتجلسه اولین مجمع عمومی عادی که شامل تصویب اساسنامه و انتخاب هیئت مدیره و بازرس یا بازرسان است، باید به تعداد 3 نسخه تهیه شود.
رسید پرداخت سرمایه: رسید پرداخت سرمایه شرکت طبق اساسنامه به صندوق تعاون باید به تعداد 3 نسخه تهیه شود.
لیست اعضا و مشخصات هیئت مدیره و بازرس: لیست اسامی، مشخصات و نشانی اعضای اولین هیئت مدیره و بازرس یا بازرسان باید تهیه شود.
لیست حاضرین در مجمع: لیست اسامی و امضای حاضرین در اولین مجمع عمومی عادی باید به تعداد 3 نسخه تهیه شود.
صورتجلسه هیئت مدیره: صورتجلسه اولین هیئت مدیره که شامل انتخاب رئیس، نایب رئیس، منشی هیئت مدیره، انتخاب مدیرعامل و تعیین صاحبان امضای مجاز است، باید تنظیم شود.
لیست و مشخصات اعضای هیئت مدیره، بازرسان و مدیرعامل: لیست و مشخصات اعضای هیئت مدیره، بازرسان و مدیرعامل باید تهیه شود.
مجوز ثبت: صدور مجوز ثبت شرکت تعاونی توسط اداره کل یا ادارات تعاون شهرستان مربوط انجام میشود.
این مدارک باید با دقت تهیه شده و به همراه نسخههای اصلی و کپیهای آنها جهت ثبت به اداره ثبت شرکت تعاونی ارائه شوند تا فرایند ثبت شرکت تعاونی در رشت انجام گیرد و پس از ثبت میتوانید برای مراحل بعدی از خدمات مشاوره مالیاتی در رشت نیز بهره ببرید.
خدمات ثبت شرکت تعاونی در رشت توسط ثبت گلسار
شرکت ثبت گلسار، ارائه دهنده خدمات تخصصی ثبت انواع شرکت (شرکت تعاونی، شرکت سهامی خاص، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت سهامی عام، شرکت در مناطق آزاد تجاری و …) مشاوره از انتخاب نوع شرکت مناسب تا تکمیل مدارک و ثبت نهایی است. همچنین، متخصصین در این مجموعه با آگاهی کامل از قوانین ثبت شرکت تعاونی در رشت و ثبت برند در رشت، از ابتدا تا انتهای فرایند همراه شما خواهند بود.
این مجموعه در تلاش است با بهکارگیری نیروهای متخصص و قیمت مناسب به بهبود عملکرد شرکتها و کسبوکارها در زمینههای مختلف کمک کند. همچنین، رضایت مشتریان قبلی گواهی بر کیفیت محصولات و خدمات این شرکت است.
ثبت گلسار با ارائه خدمات حضوری و غیرحضوری ثبت شرکت تعاونی در رشت و سراسر کشور، به مشتریان این امکان را میدهد که بهراحتی و در هر زمانی که بخواهند، فرایند ثبت شرکت تعاونی خود را انجام داده و همچنین، میتوانند از مشاورههای تخصصی کارشناسان این مجموعه بهرهمند شوند. در صورت داشتن هرگونه سوال یا نیاز به دریافت مشاوره رایگان، با شمارههای درجشده در سایت ثبت گلسار تماس بگیرید.